St Vincent de Paul RC Primary School

Morpeth Terrace - London

Built: February 13, 2015

What were the reasons for developing your outdoor space?
The school were keen to add an Outdoor Shelter to their existing area to offer a place for children to relax and take shelter from the ever changing weather conditions. As the existing area was already fully surfaced with wet pour consisting of a road way graphic, the specification was to supply a shelter that was completely freestanding so the existing surfacing was not disturbed.

How we transformed the play area to provide outdoor learning opportunities for the children:
Two options were provided for the school, a bespoke 3.0m X 4.0m Freestanding Timber Shelter and also a bespoke 3.0m X 4.0m Timber Gazebo. Following a meeting with the PTFA the decision was made to go ahead with the Bespoke Gazebo option. Due to access difficulties a second site visit was arranged with our installation supervisor to discuss potential issues so everything went as smoothly as possible and without any disruption to the school on the day of installation. The installation team worked over two days to construct the new Timber Gazebo complete with Decking and Handrails.

How the children will benefit from the new play area:
Our Timber Gazebo will help encourage learning outside of the classroom in a natural environment, helping the children to enjoy and achieve more. It will provide a place for practical activities, storytelling, reading, visual and performing arts and also a place to simply sit and socialise.

Address:

Morpeth Terrace – London

Like what you see?

Get in Touch!

More Case Studies

St Endellion Parish Council

Port Isaac - Cornwall

Read More

Someries Junior School

Luton - Bedfordshire

Read More

Harrow Lodge Primary School

Hornchurch - Essex

Read More
SIMPLE SIDE TAB