Northway School

Mill Hill - London

Built: February 15, 2015

“We are happy with the basketball post” L. Burgess – Head Teacher

 What were the reasons for developing your outdoor space?
Northway Special School is a positive and inclusive learning community in which all are valued. They wanted to include a challenging but inclusive sports activity to their grass play area.

How we transformed the play area to provide outdoor learning opportunities for the children:
The school already had a dedicated football pitch complete with goals so Basketball was the perfect sport to add to the play area. We installed one of our height adjustable Basketball Posts, meaning with slight adjustments by the caretaker children of any age and ability can take part in the new sport.

How the children will benefit from the new play area:
The Basketball post will provide an inclusive new activity to help the children play together or on their own. It will help increase physical activity whilst developing their hand and eye coordination skills.

What were your main reasons for working with EPE over other competitors?
“Good design ideas”

Address:

Mill Hill – London

Like what you see?

Get in Touch!

More Case Studies

St Endellion Parish Council

Port Isaac - Cornwall

Read More

Someries Junior School

Luton - Bedfordshire

Read More

Harrow Lodge Primary School

Hornchurch - Essex

Read More
SIMPLE SIDE TAB